Notícies de 2020

28 de desembre

Ja tenim el patge de Ses Majestats els reis de l’Orient al Centre Cívic Pla de Palau.

llac_groc_1

Web actualitzat el dia

7 de gener de 2021

Benvinguts i benvingudes al grup de whatsapp informatiu de l’Associació de veïns del Barri de Pla de Palau Sant Pau. Per aquest canal us anirem comunicant de manera puntual d’avisos, notícies o esdeveniments que tinguin lloc al barri i que creiem que poden ser del vostre interès. Compartiu aquest grup i ajudeu-nos a fer-ne difusió!

Obre aquest enllaç per unir-te al grup de WhatsApp d’informacions de l’Associació de Veïns Pla de Palau Sant Pau.

Acabades les obres de la nova plaça entre els carrers Santiago, Freser i Sant Isidre. Vegeu-ne més informació al Diari de Girona.

14 de novembre

Acabat el mural comunitari al Centre Cívic Pla de Palau!

31 d’octubre

Exposició Gimcana fotogràfica

26 d’octubre

A partir de demà dimarts 27 d’octubre i fins al 13 de novembre, es tallarà la circulació de vehicles al carrer de Santiago, a la cruïlla amb el carrer del Riu Freser. El motiu del tall és les obres de reurbanització del carrer del Riu Freser, entre el carrer de Santiago i el carrer de Sant Isidre.

1 d’octubre

Clicant AQUÍ podeu veure les darrers respostes a les preguntes que ens podem fer per aturar la pandèmia.

30 de setembre

Com podeu veure al cartell de més avall, estem preparant la confecció d’un mural que haurà d’anar a la paret del Centre Cívic Pla de Palau. Ahir vàrem fer la segona de les reunions previstes. Vegeu-ne el resum:

A la sessió participativa d’ahir hi va assistir l’artista Perrine Honoré (artista escollida per materialitzar el mural) . Vàrem poder compartir amb ella fotografies i la història del barri. També vàrem fer una passejada per ensenyar-li els diferents punts emblemàtics i aprofitar per explicar-li diverses anècdotes in situ.
Amb tota aquesta informació farà un primer disseny que retornarà als participants per fer-hi esmenes (si cal) i llavors farà el disseny definitiu. I després segurament la setmana del 12 d’octubre ja el començarà a pintar a la façana del Centre Cívic.

26 de setembre17 de setembre

Com podeu veure al cartell adjunt, estem preparant la confecció d’un mural que haurà d’anar a la paret del Centre Cívic Pla de Palau. Ahir vàrem fer la primera de les reunions previstes. Vegeu-ne el resum:

A les 18:30 h ens vam reunir al centre cívic un grup de veïnes i veïns del barri per tractar sobre el mural projectat a la façana del carrer Migdia (vegeu foto aquí a sota). Durant la sessió l’empresa encarregada de la producció del mural ens va explicar el projecte i la voluntat d’integració en el barri. Se’ns van oferir dues propostes d’artistes i majoritàriament ens vàrem decantar per la Perrine Honoré, doncs va semblar  que pel seu discurs i conceptualització pictòrica podria plasmar les diferents realitats del nostre barri.

Seguidament es va realitzar una ronda de preguntes on cada assistent havia d’explicar què era allò que per ell era de més rellevància al barri, tant en l’actualitat com històricament. La majoria d’assistents van coincidir que la plaça de l’església era el centre neuràlgic del barri. També se’n van remarcar tant el lligam que tenia el barri amb la ceràmica – amb la gran presència de bòbiles-  com els seus orígens agrícoles i industrials, posant l’accent en el fet que històricament havia estat un barri de classe social treballadora i amb forta xarxa social. També es va fer esment a la presència de les casernes militars. Com no podia ser d’una altra manera, es va fer esment a mossèn Ignasi Forcano que va actuar com a pal de paller i principal element cohesionador del barri. Se’ns emplaça a la propera reunió, el dia 29 de setembre a les 18:30 h al mateix centre cívic, tal com es veu al cartell de més avall.

16 de setembre

Clicant AQUÍ podeu veure les respostes a les preguntes que ens podem fer en aquesta etapa de rebrots de la covid-19 a Girona.

11 de setembre

Ahir vàrem celebrar una nova trobada de la gent del barri entorn a l’home orquestra Pau Morales i amb la projecció de la pel·lícula UP. Teníem preparada la pista coberta de l’escola Migdia atès que hi havia previsió de pluja, però al final no va fer falta. L’assistència a la pel·lícula no va ser tant gran com a la projecció de Canta que vàrem fer el 17 de juliol, però el conjunt de la participació del públic ens anima a continuar oferint actes que puguin substituir la festa major de barri que no vàrem poder celebrar a causa de la pandèmia…

31 de juliol

 

 

 

 

 

 

L’Ajuntament de Girona aprova el projecte per enderrocar l’edifici que unirà el carrer de la Universitat de Cervera amb el Parc del Migdia. Els treballs tindran un cost de 125.255,76 euros. Més informació al Gerió Digital.

També aprova el projecte per enderrocar les naus de la Simon. Es tracta d’un tràmit necessari per poder-hi ubicar el nou institut Ermessenda, que actualment es troba repartit en dues ubicacions. Més informació al Diari de Girona.

19 de juliol


18 de juliol

Èxit del primer acte públic després del confinament que organitzem des de l’Associació de Veïns. A les 10 de la nit del dissabte 17 de juliol vàrem projectar la pel·lícula d’animació de 2016, Canta, a la pista del costat del Centre Cívic Pla de Palau: Un coala anomenat Buster contracta a una ovella negra, que també és el seu millor amic, perquè li ajudi a portar el seu negoci de teatre.

Vàrem cobrir tot l’aforament de 80 persones que teníem previst fent servir les mesures de protecció contra la covid-19: llista d’assistents, separació per grups familiars i desinfecció de les cadires. Hi havia servei de begudes i crispetes.

 

 


16 de juliol

Girona comença les obres per reconvertir un tram del carrer Riu Freser en una plaça. Més informació al Diari de Girona i al Gerió Digital d’ahir i al diari El Punt Avui d’avui.

 

 

 


7 de juliol

En relació amb les obres del carrer Riu Freser, hi ha hagut un canvi en la previsió del tall del carrer Sant Isidre que s’endarrereix una setmana. L’obra comença igualment el dia 13 de juliol.

La causa és que hi ha una línia de mitja tensió enterrada en aquest tram la qual cosa obliga a fer les comprovacions i convenir amb Endesa la forma de procedir.

L’empresa adjudicatària de les obres farà vacances del 3 a l’11 d’agost. Ho deixaran tot tancat i en ordre per tal que no suposi cap perill. A partir del dia 12 d’agost es reprendrà l’obra.

3 de juliol

1 de juliol

L’alcaldessa i el regidor de Sostenibilitat – Foto del Diari de Girona

Girona multarà amb 60 euros els veïns que llancin escombraries fora del contenidor al barri de Santa Eugènia. La mesura s’estendrà a altres zones com Sant Narcís i Pla de Palau. Vegeu més informació al Diari de Girona.

 

 


29 de juny

Vegeu plànols sobre les obres en aquest ENLLAÇ


28 de maig

Tal com vàrem dir el dia 12, s’estan fent unes obres de repintat del carrer Migdia entre Marquès de Caldes de Montbuí i fins al carrer Cardener. En direcció nord i l’altura de l’escola Marta Mata es prohibirà el gir a l’esquerra de manera que no es podrà entrar al carrer Freser. D’aquesta manera es pretén atenuar el perill en una zona de concentració d’accidents i resoldre la inquietud dels veïns de la futura plaça situada entre els carrers Santiago, Freser i Sant Isidre que volien evitar que els conductors utilitzessin el carrer Freser com a entrada a Girona. Vegeu el plànol de les obres que s’estan acabant.

 

 

 

 


23 de maig

Aneu al web de l’Ajuntament de Girona per descarregar-vos l’app lacompra. Us permetrà fer compres en línia a diferents comerços de la ciutat.

 

 

 

 

 

 


19 de maig – Entrem a la fase 1 del desconfinament

Podeu llegir les respostes a les PREGUNTES FREQÜENTS sobre les restriccions d’activitats per la covid-19 a Catalunya fase 1.


12 de maig – ampliació del carril bici al carrer Migdia

Segurament estan sorprenent diverses obres que s’estan fent a Girona, entre elles aquesta del carrer Migdia, més al sud del carrer Marquès de Caldes: correspon a una de les 147 mesures anunciades per l’Ajuntament per fer front a la crisi de la covid-19. S’està ampliant la xarxa ciclista de la ciutat amb un nou carril bici compartit amb l’autobús i el taxi al carrer del Migdia, entre els carrers del Riu Cardener i de Caldes de Montbui; i als carrers de Caldes de Montbui i de Sant Isidre s’hi senyalitzaran marques viàries (sharrows) per indicar que l’espai és compartit entre bicicletes i vehicles. Aquesta i molta més informació la trobareu al WEB de l’Ajuntament.


10 de maig – Hem de suspendre la Festa Major del barri

Enguany, i com a conseqüència de l’emergència sanitària que estem vivint, ens veiem forçats a suspendre la Festa Major del nostre barri! La teníem prevista per als dies 26, 27 i 28 de juny. Ens sap molt greu però la salut de tots és el primer! Ara toca quedar-nos a casa i seguir les recomanacions sanitàries per poder tornar aviat a viure plenament les nostres places i carrers!

7 de maig – Reunió de l’Ajuntament amb les associacions de veïns

Ahir a la una del migdia vàrem fer una reunió telemàtica l’alcaldessa de Girona i les/els presidents de les associacions de veïns de Girona.
El primer que ens ha dit és que ens avançava que des de la Generalitat es diria que hi ha regions sanitàries que podran entrar en la fase 1.
Girona no podrà entrar en la fase 1 i ens haurem de quedar en la fase 0.
Ens ha demanat que us fem arribar a totes/tots els veïns que la situació no és bona, que NO s’estan fent bé les coses i que els sanitaris estan molt preocupats. Ha recalcat que no vol ser catastrofista però que realment la situació és molt delicada.
A Girona han mort unes 120 persones amb la malaltia confirmada amb PCR.
La població de més de 65 anys té un risc de mort superior al 15% i que en aquests moments un rebrot de la malaltia seria molt greu.

De la resta de temes que ens ha parlat us farem arribar el resum però us avanço alguns dels titulars:
– Ens ha arribat un document amb 147 mesures, que afecten mobilitat, seguretat i temes econòmics. Quan els rebem els penjarem aquí mateix. El nostre interlocutor en tot moment és el regidor de barri, Lluís Martí.
– A nivell econòmic, Girona queda tocada. És recaptarà 6 milions menys i es redueix la despesa en 1,20 milions ( per exemple, Temps de Flors, amb un pressupost de 600.000 €.).
-L’Ajuntament és sensible als comerços i petits negocis, per als quals hi ha mesures d’acompanyament. El comerç ha d’adoptar el sistema de venda en línia, per això s’ha creat una aplicació gratuïta. El lema ha de ser “aparques, reculls el que ja has encarregat i pagat i marxes”.
-Des de Mobilitat i Via pública es preparen actuacions pel post confinament, amb ampliació de voreres, més passos de vianants i carrers i voreres d’un sol sentit de pas.
-L’atur creix fins a un 16-20%. L’Ajuntament dotarà amb 400.000 € les empreses que creïn nous llocs de treball.
– L’Ajuntament està pendent que des del Govern estatal se li permeti disposar del superàvit de 4 milions d’euros que hi ha per fer front a totes les mesures que cal emprendre.
-Des de l’Ajuntament es veu l’ocupació que s’ha fet aquest cap de setmana de l’espai públic com excessiva. S’està preparant una Guia d’itineraris alternatius per tal d’evitar la concentració de gent en pocs espais, molt transitats.
-El teixit associatiu de la ciutat ha funcionat molt bé i des de les AAVV s’han canalitzat situacions conflictives i casos concrets on s’ha intervingut.
-La policia municipal no té recursos suficients. Un 25% està contagiat i s’està a l’espera de 16 nous agents que al juny han de sortir d’una nova promoció de l’Escola de Policia de Catalunya.
– Sobre els casals i colònies d’estiu, s’està treballant per fer-los possibles però no es pot donar per segur. Amb el tema de les piscines, passa el mateix, cal definir si és possible marcar un protocol per definir el seu ús.
– Els pressupostos participatius queden congelats i possiblement es destinarà el pressupost a les inversions en adaptar locals socials, centres cívics i biblioteques.
Les festes majors queden totes anul.lades, a excepció d’algun acte simbòlic puntual.
-S’adoptaran noves mesures sanitàries pels mercats de la Devesa i del Lleó.
-Es treballa en un nou protocol per desinfecció de locals socials i carrers, amb camions cuba que ruixem amb dissolució d’aigua i lleixiu.

Finalment, s’ anima les Associacions a prendre la iniciativa i proposar mesures i accions des dels diferents barris de la ciutat.

APEL·LEM A LA RESPONSABILITAT INDIVIDUAL QUE AFECTA A LA SALUT COL·LECTIVA!

6 de maig – Es torna a activar la limitació horària a les zones blaves i verdes

A partir de dilluns que ve, dia 11 de maig, s’aixecarà la suspensió de la limitació horària de les zones blaves i verdes de la ciutat, i començaran a estar actives i a funcionar de la manera habitual.

Hem actualitzat el  qüestionari sobre les restriccions Podeu clicar aquí per veure el Document de transició cap a la nova normalitat dictat pel Govern de l’Estat espanyol i un Annex on es detalla què podrà fer cada sector en cadascuna de les fases (i que AQUÍ s’explica més resumit). També podeu veure el document: Preguntes freqüents que fan els nens que poden sortir una horeta. També podeu continuar consultant Eines i estratègies per al desconfinament a Catalunya Podeu veure també el Qüestionari de restriccions laborals arran del Reial Decret 10/2020, de 29 de març. Podeu seguir la informació al dia de l’Ajuntament de Girona sobre la pandèmia del coronavirus.


5 de maig – 19è aniversari de la Biblioteca Ernest Lluch

Avui celebrem un aniversari. Un dels principals equipaments culturals que tenim, la biblioteca Ernest Lluch, compleix 19 anys! Tant de bo pugui tornar a obrir aviat per acollir altra volta a petits i grans! I tant de bo puguem continuar gaudint d’ella molts anys! #bibliotecaernestlluch #equipamentsdelbarri #santpau #avsantpau


9 d’abril – L’Ajuntament de Girona ens passa una guia per resoldre els problemes que puguin sorgir per la situació d’emergència pel COVID-19


 

28 de març – Mapa de serveis a Girona i canvi en el servei d’urgències pediàtriques que es prestava a l’hospital Trueta

El Trueta reconvertirà l’àrea d’urgències pediàtriques en una UCI per a pacients amb covid-19. Més informació al Diari de Girona.

12 de març – Actuacions pel coronavirus

L’Ajuntament de Girona tanca els centres cívics, escoles bressol i museus com a noves mesures preventives contra el COVID-19

El consistori redueix al mínim tota l’activitat pública i treballa per garantir els serveis bàsics en cas d’empitjorament de la situació

S’han acordat també mesures de conciliació familiar per als treballadors, i s’està avisant a la gent gran i col·lectius vulnerables perquè limitin al màxim els seus moviments

Podeu llegir el nou COMUNICAT D’AVUI

11 de març – Mesures de l’Ajuntament davant del coronavirus

L’Ajuntament de Girona manté els equipaments i serveis públics oberts però cancel·la les activitats previstes en espais tancats.
El conjunt de mesures s’aplicaran entre els dies 12 i 26 de març, seguint les directrius fetes públiques avui per la Generalitat.
L’objectiu és reduir el risc de contagi del Covid-19, i en aquest sentit es recomana a la ciutadania restringir els moviments, sobretot a la gent gran.

Llegiu el comunicat sencer.

1 de març – Festa de Carnaval

Ahir vàrem celebrar al barri el Carnestoltes infantil. Vegeu el programa i algunes imatges de la festa.

28 de febrer  – Reunió amb el policia de barri i amb el regidor

A les 7 del vespre ens vàrem reunir amb el policia de barri i a una quart de nou amb el regidor Lluís Martí. Amb ells vàrem comentar i buscar solució a qüestions com els sorolls a la pista del Centre Cívic, les obres a la zona del carrer Freser situades entre els carrers Sant Isidre i Santiago, els dèficits d’enllumenat, els problemes de brutícia i incivisme prop dels contenidors, l’enderrocament de les cases del carrer Universitat de Montpeller, la tala d’arbres del carrer Joan Bruguera, els aparcaments descontrolats en algunes zones, la reforma de la vialitat a la zona Terri-Freser, el trasllat de la Biblioteca Ernest Lluch a la Casa de Cultura…


18 de febrer  – Reunió amb Càritas

Ahir a la tarda ens vàrem reunir amb la coordinadora de Càritas Girona i amb la presidenta de Càritas Interparroquial de la ciutat a la seu que des de fa dos anys tenen al carrer Narcís Blanch, 26. Aquesta és precisament la seu de Càritas Interparroquial de la ciutat de Girona i a la pujada de la Mercè, 8, hi tenen la seu que coordina tot el bisbat de Girona.

Vàrem estudiar possibles línies de cooperació de cara a ajudar a resoldre els problemes socials que té el barri.


Males notícies entorn de la línia de P3 de l’escola Marta Mata

El Diari de Girona d’avui afirma que Ensenyament ja té clar que eliminarà un grup de P3 a l’escola Marta Mata.

 

 

 


17 de febrer – Suport a les línies de P3

Ahir al matí vàrem poder donar suport a l’AMPA de l’escola Marta Mata i altres dos centres de Girona que reclamen que el Departament d’Ensenyament no tregui una línia de P3. Vegeu com tracta la notícia El Gerió Digital d’avui i el Diari de Girona.

La sortida de la manifestació

 

 

 

 

 

 

 


16 de febrer – Taller de carnaval

Ahir vàrem poder assistir i participar en un taller al Centre Cívic Pla de Palau on ens ensenyaven a fer una disfressa de Sushi per al Carnaval del dia 29. Vegeu-ne algunes imatges.

 


5 de febrer – Bicicletes a centres educatius

L’Ajuntament de Girona ofereix bicicletes a centres educatius o entitats sense ànim de lucre

§  Es tracta de donar una segona vida a bicicletes que han quedat abandonades al Dipòsit Municipal de Vehicles

§  La darrera donació es va fer el setembre passat a l’Institut Narcís Xifra perquè l’alumnat de cicles formatius les reparés i restaurés per tal de posar-les a disposició de tota la comunitat educativa.

Més informació

 

 


31 de gener -Onze entitats veïnals volen fer fora el president de la FAV de Girona

Vegeu més informacióal Diari de Girona i a El Punt Avui.

Vegeu les declaracions que varen ser el motiu principal de la reacció de les associacions: Diari de Girona del passat 1 de desembre.

Comunicat de premsa

Reunides les A.V.V. de St. Narcís, Sta. Eugènia, Eixample, Pont Major, Barri Vell, Domeny Pla de Domeny Taialà, Vista Alegre, membres de la FAV, més les A.V.V. de Pedret, Montjuïc, Pla de Palau-Sant Pau i Mas Ramada.

Hem decidit demanar una assemblea extraordinària a la Junta de la FAV, com a principal punt del dia sol·licitarem el cessament dels Òrgans de Govern actuals. Atès que des del dia de la presa de possessió del nou president, no ha estat convocada cap reunió ni assemblea de l’entitat, així com tampoc hem rebut cap resposta a les crítiques que va rebre de la majoria d’associacions de la FAV per les seves declaracions inicials rebutjades per quasi totes les entitats membres de la FAV, i que va motivar també la dimissió d’una de les associacions que formàvem part de la Junta electa, així com la intenció manifestada d’abandonar-la definitivament d’altres associacions per aquests fets. És obvi, i evident que tots aquests fets, fan que calgui un replantejament de l’entitat donada la falta de suport i confiança en el President i la Junta actual per part de la majoria.


28 de gener – Tala d’arbres

Des de Sostenibilitat ens comuniquen que caldrà retirar tota una filera d’arbrat del carrer Joan Bruguera a causa d’unes obres de la xarxa d’aigua.

L’empresa d’Aigües ens comunica que al carrer Joan Bruguera la xarxa d’aigua potable utilitza tubs de fibrociment i polietilè de baixa densitat de 50 mm i 63 mm respectivament. Aquest fet provoca problemes per avaries a causa de l’envelliment de les canonades. Es planteja substituir aquesta xarxa de distribució a 110 mm en polietilè d’alta densitat, així com incorporar un hidrant d’incendis a la zona per tal d’acomplir correctament la normativa de protecció contra incendis. Aquesta actuació s’inclou dins del Fons de Reposició d’Urgència Fase 3 – Any 2020. Inicialment es preveia executar l’obra durant el mes de febrer però s’endarrerirà fins al mes de març per tal de poder coordinar les actuacions municipals en relació als arbres existents al carrer.

En aquest sentit, des de la Secció municipal de Paisatge i Biodiversitat ens indiquen que en aquest carrer hi ha arbres a ambdues voreres i que aquestes voreres fan 2,30 m. Aparentment, tècnicament no és possible fer la rasa que requereixen les obres de la xarxa d’aigua sense malmetre les arrels llenyoses dels arbres. Aquestes arrels són les que donen estabilitat als arbres i, per tant, una afectació com aquesta no garantiria l’estabilitat d’aquests arbres. Per tant, la proposta de la Secció municipal de Paisatge i Biodiversitat és que a la vorera que s’hi intervingui es retirin els arbres per evitar danys posteriors. Així, s’optaria per la retirada dels arbres de la vorera nord (Bar Mafalda) i no es reposarien ja que l’espai disponible no admet plantació d’arbrat sense afectar a edificis i serveis.


26 de gener – Obres

Obres a l’entrada sud de Girona. Us informem dels canvis imminents en aquestes obres a la secció d’informacions que rebem de l’Ajuntament


18 de gener  – El Ple de l’Ajuntament d’ahir demana que es mantinguin les línies de P3.

El diari El Punt Avui d’avui fa referència al Ple de l’Ajuntament d’ahir: exigeix que es mantinguin les línies de P3.

 

 

 

 

 

 

 


11 de gener  – Girona canviarà el sentit del carrer Riu Freser perquè deixi de ser una drecera

Girona. Imatges del tram carrer Riu Freser que es transformarà en una plaça. Es tracta del tram entre els carrers Santiago i Sant Isidre.

Podem llegir-ho al Diari de Girona d’avui. Aquest canvi de sentit el van demanar alguns veïns en la reunió que va tenir lloc el dia 1 de febrer de 2017 a La Pauleca. El regidor d’Urbanisme va presentar a grans trets el projecte de pacificació de la zona compresa entre els carrers Santiago, Freser i Sant Isidre tallant el trànsit del carrer Riu Freser un cop travessat el carrer Santiago. Llavors l’espai entre aquests tres carrers es convertiria en una plaça amb parc infantil i Girocleta. Amb això es pretenia reduir l’accidentalitat i esponjar l’espai.

Però alguns veïns veien el problema que el carrer Santiago augmentés molt la circulació dels vehicles que no poguessin continuar fins als carrers Sant Isidre i Marquès de Caldes. Per això es proposa invertir el sentit de la circulació del carrer Riu Freser. Vàrem quedar que l’Ajuntament referia el projecte tenint en compte aquesta sol·licitud i que la resta del projecte els assistents el veien bé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeu clicar aquí per veure el Projecte sencer.


9 de gener  – Educació mantindrà la línia de P3 de l’escola Balandrau de Girona

http://www.elpunt.cat – Nens de l’escola Balandrau fent classe davant de la Delegació de la Generalitat a Girona per demanar garanties de continuïtat de la línia de P3.

La notícia que ahir publicava El Punt-Avui i el diari Ara i avui el Diari de Girona ens porta a preguntar-vos si passarà el mateix amb la línia de l’escola Marta Mata que també perilla de cara a l’any que ve.