Notícies de 2018

17 de desembre de 2018

Aquesta tarda, a la plaça Lluís Companys, hi ha hagut la ja tradicional xocolatada de Nadal, amb coca i actuació musical, gentilesa dels comerciants! Molt bona gent! Fent barri AV Pla De Palau-Sant Pau!


16 de desembre de 2018

El dissabte dia 15 vàrem viure una vetllada memorable, amb el patge, els tallers, animacions infantils, actuacions musicals dels nens de La Pauleca i la gran quina de cada any. Ja podeu veure un VÍDEO  clicant AQUÍ, i fotografies a continuació, que també vàreu poder veure al nostre FACEBOOK.


23 de novembre de 2018

Podeu anar a les notícies de les taules de neteja i seguretat on parlem de la reunió d’ahir.


Foto del Diari de Girona

4 de novembre de 2018

L’Ajuntament anuncia que comença una exploració al carrer Barcelona per veure la quantitat i la distribució de l’amiant que al 2009 es va detectar. Considerem una irresponsabilitat de l’Ajuntament que ja s’estiguin fent les obres de la clínica Girona i d’El Corte Inglés sense tenir els resultats d’un estudi que s’havia d’haver fet molt abans.

Vegeu com tracten la notícia el Diari de Girona, el Gerió Digital i el diari El Punt Avui


3 de novembre de 2018

Vegeu AQUÍ la classificació final de la Festa dels 4 Rius: El riu Onyar som campions!


1 de novembre de 2018

El dia de Tots Sants a la plaça Catalunya vàrem poder participar en una marató de donants de sang. Us podem ensenyar els resultats dins de la competició dels 4 Rius que es podia veure al plafó a les 8 del vespre, que donava una clara victòria al nostre riu Onyar.

I aquí podeu veure la CLASSIFICACIÓ FINAL de la Festa dels 4 Rius.

 


31 d’octubre de 2018

Ahir a La Pauleca varen celebrar la castanyada torrant (amb en Simon i en Josep com a castanyers voluntaris de luxe!) i menjant castanyes, és clar, però també fent galetes terrorífiques amb la Mònica. Vegeu-ne alguna foto.


22 d’octubre de 2018

Dissabte passat es va presentar la Festa Major del Quatre Rius a la plaça del Vi amb l’actuació de Les Anxovetes i amb la venda dels domassos i dels mocadors de cadascun dels colors: El nostres, el del Riu Onyar, és el color blau

 

 

 


8 d’octubre de 2018

L’Ajuntament ens ha fet arribar una nota de premsa sobre obres de reforma de les bandes reductores del carrer de La Rutlla.

NOTA DE PREMSA (2 d’octubre de 2018)

Les obres per reformar i millorar les bandes reductores de velocitat del carrer de la Rutlla es portaran a terme durant el mes d’octubre.

Les actuacions s’executaran en tres fases a partir del dia 8 i afectaran el tram comprès entre el carrer d’Antic Roca i el carrer del Castell de Requesens.

Dilluns de la setmana que ve, dia 8 d’octubre, començarà una nova actuació al carrer de la Rutlla per reformar i millorar les bandes reductores de velocitat de la via. El març del 2017 ja es van executar unes primeres obres per restaurar els ressalts en el tram comprès entre el carrer d’Ultònia i el carrer de la Creu i ara s’actuarà entre el carrer d’Antic Roca i el carrer del Castell de Requesens.

L’obra s’ha dividit en tres fases i es preveu que duri tres setmanes, aproximadament una setmana per fase “amb l’objectiu de minimitzar les afectacions de mobilitat als veïns i veïnes de la zona”, tal com ha explicat el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà. Durant els treballs de reforma, es veuran afectats la circulació de vehicles al carrer de la Rutlla i el trajecte de la línia 1 del bus urbà, que es desviarà del seu recorregut habitual i passarà pel carrer del Migdia, el carrer del Marquès Caldes de Montbui i la pujada de la Creu de Palau.

La reforma dels ressalts actuals consistirà principalment en suavitzar la rampa allargant el ressalt i canviar-ne el material. Concretament, la pendent del ressalt passarà d’entre el 9% i el 12% actual al 5% modificat i els llambordins de les rampes se substituiran per asfalt, fet que permetrà minimitzar l’impacte sobre els vehicles. Les actuacions s’han adjudicat a Rubau Tarrés SAU per un import de 38.843,98 euros (IVA exclòs).

Nota: Podeu veure com tractava la notícia el Diari de Girona el passat dia 2.


7 d’octubre de 2018

L’Ajuntament ens ha fet arribar una nota de premsa sobre els canvis previstos a la zona del carrer Riu Freser compresa entre els carrers Santiago, i San Isidre. Vegeu-la a continuació:

NOTA DE PREMSA (5 d’octubre de 2018)

L’Ajuntament de Girona transformarà un tram del carrer del Riu Freser en un espai només per a vianants

Les actuacions es portaran a terme en la via compresa entre el carrer de Santiago i el carrer de Sant Isidre.

L’Ajuntament de Girona adequarà el tram del carrer del Riu Freser comprès entre els carrers de Santiago i de Sant Isidre per convertir-lo en un espai només per a vianants. L’objectiu de l’actuació és eliminar el vial que actualment separa les dues places existents a banda i banda del carrer per crear una única plaça més gran.

Les actuacions tenen previst la creació d’espais verds i espais de pas i la instal·lació de jocs infantils. S’eliminarà la circulació i l’estacionament de vehicles en l’àmbit de les obres i es milloraran les condicions d’accessibilitat als guals i a les voreres de les cantonades del tram afectat.

“El projecte de reforma d’aquest punt de la ciutat té com a voluntat consolidar un espai central d’ús ciutadà del barri. És una obra important significarà transformar la zona creant un espai lliure per fer-la més amable, més segura i més accessible”, ha remarcat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Tal com ha explicat el regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament, Joan Alcalà, “el maig del 2017 es va posar en marxa una estació de Girocleta en aquest tram on ara s’actuarà pensant ja en la futura plaça. A més, s’acompanyarà la reforma de la urbanització de la plaça amb una modificació en els sentits de circulació del voltant amb l’objectiu de pacificar el trànsit”.

Aquest matí s’ha aprovat inicialment el projecte de reforma de la urbanització del carrer del Riu Freser a la Junta de Govern Local per un import de 134.286,41 euros (IVA exclòs). Vegeu el plànol de les actuacions clicant aquí.

També podeu consultar com tractava la notícia el diari El Punt Avui el dia 3 de febrer.

Inici de l’expedient per contractar les obres de reforma de la cruïlla de Reggio Emilia amb Riu Cardener.

En la mateixa Junta de Govern Local d’avui s’han aprovat iniciar l’expedient per a la contractació de les obres de reforma de la cruïlla dels carrers de Reggio Emilia, que tindrà un import màxim de licitació de 643.335,73 € (IVA exclòs). Podeu consultar més informació sobre aquest projecte al següent ENLLAÇ i a http://terra.girona.cat/vu/actuacions_urbanisme/


1 d’octubre de 2018

Senzill i emotiu record de l’1 d’octubre de l’any passat, dia del Referèndum d’autodeterminació. L’advocat voluntari que defensa els drets de les 10 persones que han presentat denúncia contra els atacs de què varen ser objecte, Albert Toy, va explicar com aquestes 10 persones mantenen oberta la reclamació contra un Estat que no vol reconèixer la seva responsabilitat i fan que no es pugui esborrar el que varen fer el cossos policials espanyols.

La presidenta de l’Associació de Veïns Pla de Palau-Sant Pau, va llegir un manifest en què destacava que, després d’un any, el procés judicial continua endavant. “No només recordant, sinó advertint que continuem dempeus!”


19 de setembre de 2018

Comiat d’en Quim Sánchez al diari El Punt Avui d’avui.

Ahir va tenir lloc l’esperada i anunciada reunió amb tres regidors de l’Ajuntament de Girona per parlar amb els veïns sobre quatre problemes que afecten diferents zones del barri: carrer Universitat de Montpeller, plaça Riu Freser-Santiago-Sant Isidre, carrer de Barcelona i zona dels Químics. Properament us adjuntarem una ressenya de la reunió.


16 de setembre de 2018

Ja sabeu que està a punt de tancar el web http://pladepalausantpau.entitatsgi.cat que durant 10 anys ens ha acompanyat. Per això iniciem un nou projecte on a partir d’ara podreu seguir què fa el barri, què ha fet i que farà. Per això hi haurà una pàgina de Notícies i una altra d’Agenda, tot i que en la portada us remarcarem el que considerem més important en cada moment.

Laia Pèlach i Lluc Salellas, regidors de la CUP – Crida per Girona a l’Ajuntament han publicat en el seu blog l’escrit Les webs, el veïnat i l’esquena del govern donant suport a la nostra reivindicació d’un espai web que ara se’ns ha tancat. Posen en valor el pes de les associacions i proposen un canvi estructural en la regidoria de Participació.