Notícies de 2020

18 de febrer de 2020 – Reunió amb Càritas

Ahir a la tarda ens vàrem reunir amb la coordinadora de Càritas Girona i amb la presidenta de Càritas Interparroquial de la ciutat a la seu que des de fa dos anys tenen al carrer Narcís Blanch, 26. Aquesta és precisament la seu de Càritas Interparroquial de la ciutat de Girona i a la pujada de la Mercè, 8, hi tenen la seu que coordina tot el bisbat de Girona.

Vàrem estudiar possibles línies de cooperació de cara a ajudar a resoldre els problemes socials que té el barri.


Males notícies entorn de la línia de P3 de l’escola Marta Mata

El Diari de Girona d’avui afirma que Ensenyament ja té clar que eliminarà un grup de P3 a l’escola Marta Mata.

 

 

 


17 de febrer de 2020

Ahir al matí vàrem poder donar suport a l’AMPA de l’escola Marta Mata i altres dos centres de Girona que reclamen que el Departament d’Ensenyament no tregui una línia de P3. Vegeu com tracta la notícia El Gerió Digital d’avui i el Diari de Girona.

La sortida de la manifestació

 

 

 

 

 

 

 


16 de febrer de 2020

Ahir vàrem poder assistir i participar en un taller al Centre Cívic Pla de Palau on ens ensenyaven a fer una disfressa de Sushi per al Carnaval del dia 29. Vegeu-ne algunes imatges.

 

 

 


5 de febrer de 2020

L’Ajuntament de Girona ofereix bicicletes a centres educatius o entitats sense ànim de lucre

§  Es tracta de donar una segona vida a bicicletes que han quedat abandonades al Dipòsit Municipal de Vehicles

§  La darrera donació es va fer el setembre passat a l’Institut Narcís Xifra perquè l’alumnat de cicles formatius les reparés i restaurés per tal de posar-les a disposició de tota la comunitat educativa.

Més informació


31 de gener de 2020

Onze entitats veïnals volen fer fora el president de la FAV de Girona

Vegeu més informacióal Diari de Girona i a El Punt Avui.

Vegeu les declaracions que varen ser el motiu principal de la reacció de les associacions: Diari de Girona del passat 1 de desembre.

Comunicat de premsa

Reunides les A.V.V. de St. Narcís, Sta. Eugènia, Eixample, Pont Major, Barri Vell, Domeny Pla de Domeny Taialà, Vista Alegre, membres de la FAV, més les A.V.V. de Pedret, Montjuïc, Pla de Palau-Sant Pau i Mas Ramada.

Hem decidit demanar una assemblea extraordinària a la Junta de la FAV, com a principal punt del dia sol·licitarem el cessament dels Òrgans de Govern actuals. Atès que des del dia de la presa de possessió del nou president, no ha estat convocada cap reunió ni assemblea de l’entitat, així com tampoc hem rebut cap resposta a les crítiques que va rebre de la majoria d’associacions de la FAV per les seves declaracions inicials rebutjades per quasi totes les entitats membres de la FAV, i que va motivar també la dimissió d’una de les associacions que formàvem part de la Junta electa, així com la intenció manifestada d’abandonar-la definitivament d’altres associacions per aquests fets. És obvi, i evident que tots aquests fets, fan que calgui un replantejament de l’entitat donada la falta de suport i confiança en el President i la Junta actual per part de la majoria.


28 de gener de 2020

Des de Sostenibilitat ens comuniquen que caldrà retirar tota una filera d’arbrat del carrer Joan Bruguera a causa d’unes obres de la xarxa d’aigua.

L’empresa d’Aigües ens comunica que al carrer Joan Bruguera la xarxa d’aigua potable utilitza tubs de fibrociment i polietilè de baixa densitat de 50 mm i 63 mm respectivament. Aquest fet provoca problemes per avaries a causa de l’envelliment de les canonades. Es planteja substituir aquesta xarxa de distribució a 110 mm en polietilè d’alta densitat, així com incorporar un hidrant d’incendis a la zona per tal d’acomplir correctament la normativa de protecció contra incendis. Aquesta actuació s’inclou dins del Fons de Reposició d’Urgència Fase 3 – Any 2020. Inicialment es preveia executar l’obra durant el mes de febrer però s’endarrerirà fins al mes de març per tal de poder coordinar les actuacions municipals en relació als arbres existents al carrer.

En aquest sentit, des de la Secció municipal de Paisatge i Biodiversitat ens indiquen que en aquest carrer hi ha arbres a ambdues voreres i que aquestes voreres fan 2,30 m. Aparentment, tècnicament no és possible fer la rasa que requereixen les obres de la xarxa d’aigua sense malmetre les arrels llenyoses dels arbres. Aquestes arrels són les que donen estabilitat als arbres i, per tant, una afectació com aquesta no garantiria l’estabilitat d’aquests arbres. Per tant, la proposta de la Secció municipal de Paisatge i Biodiversitat és que a la vorera que s’hi intervingui es retirin els arbres per evitar danys posteriors. Així, s’optaria per la retirada dels arbres de la vorera nord (Bar Mafalda) i no es reposarien ja que l’espai disponible no admet plantació d’arbrat sense afectar a edificis i serveis.


26 de gener de 2020

Obres a l’entrada sud de Girona. Us informem dels canvis imminents en aquestes obres a la secció d’informacions que rebem de l’Ajuntament


18 de gener de 2020 – El Ple de l’Ajuntament d’ahir demana que es mantinguin les línies de P3.

El diari El Punt Avui d’avui fa referència al Ple de l’Ajuntament d’ahir: exigeix que es mantinguin les línies de P3.

Aquí podeu descarregar i firmar el MANIFEST per a la defensa de les línies de P3 de l’escola Marta Mata.

 

 

 

 

 

 

 


11 de gener de 2020 – Girona canviarà el sentit del carrer Riu Freser perquè deixi de ser una drecera

Girona. Imatges del tram carrer Riu Freser que es transformarà en una plaça. Es tracta del tram entre els carrers Santiago i Sant Isidre.

Podem llegir-ho al Diari de Girona d’avui. Aquest canvi de sentit el van demanar alguns veïns en la reunió que va tenir lloc el dia 1 de febrer de 2017 a La Pauleca. El regidor d’Urbanisme va presentar a grans trets el projecte de pacificació de la zona compresa entre els carrers Santiago, Freser i Sant Isidre tallant el trànsit del carrer Riu Freser un cop travessat el carrer Santiago. Llavors l’espai entre aquests tres carrers es convertiria en una plaça amb parc infantil i Girocleta. Amb això es pretenia reduir l’accidentalitat i esponjar l’espai.

Però alguns veïns veien el problema que el carrer Santiago augmentés molt la circulació dels vehicles que no poguessin continuar fins als carrers Sant Isidre i Marquès de Caldes. Per això es proposa invertir el sentit de la circulació del carrer Riu Freser. Vàrem quedar que l’Ajuntament referia el projecte tenint en compte aquesta sol·licitud i que la resta del projecte els assistents el veien bé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeu clicar aquí per veure el Projecte sencer.


9 de gener de 2020 – Educació mantindrà la línia de P3 de l’escola Balandrau de Girona

http://www.elpunt.cat – Nens de l’escola Balandrau fent classe davant de la Delegació de la Generalitat a Girona per demanar garanties de continuïtat de la línia de P3.

La notícia que ahir publicava El Punt-Avui i el diari Ara i avui el Diari de Girona ens porta a preguntar-vos si passarà el mateix amb la línia de l’escola Marta Mata que també perilla de cara a l’any que ve.